Sos pomidorowy mamy
Sos pomidorowy mamy jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Ten sos ma 94 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś kapiele z bekonu, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Gorące ciasteczka z kurczaka z białym sosem mamy, Mama ' s Salisbury Steak with Mushroom Gravy {Cookbook of the Month }, oraz Sos pomidorowy mamy-wspomnienia z niedzielnego rodzinnego obiadu.
Instrukcje
Kapie bekon ciepła na patelni na średnim ogniu. Wymieszać mąkę do kapiących boczek i gotować, stale mieszając, aż lekko rumiane. Powoli wlać wodę do mieszanki mąki podczas ubijania.
Ubijamy pastę pomidorową. Gotować mieszaninę, aż zacznie gęstnieć. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.