SOS Pomidorowo-Miętowy
SOS pomidorowo-miętowy może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomidorów w puszkach, liści mięty, liści bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Linguine z sosem pomidorowo-miętowym, Klopsiki jagnięce w miętowym sosie pomidorowym, oraz Grillowane przegrzebki z sosem pomidorowo-miętowym i Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Wymieszać pomidory i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, 15 do 20 protokół.
Wymieszać z miętą, bazylią i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.