Sos Mięsny

Sos Mięsny
Sos mięsny może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 878 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.88 za porcję. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, paprykę, spaghetti i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos musztardowy – ten sos jest łatwy do wykonania i dobrze komponuje się z mięsem i warzywami, SOS Trzyosobowy, oraz Najlepszy Sos Mięsny. EVER dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku na średnim ogniu, brązowy mielonej wołowiny i kiełbasy, aż całkowicie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Wyjmij mięso z garnka łyżką szczelinową i włóż do miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Odrzuć tłuszcz w garnku, ale nie czyść garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Mżawka w oliwie z oliwek. Gdy jest podgrzewany, wrzucić cebulę i paprykę. Mieszamy przez 1 1/2 minuty, a następnie dodajemy czosnek. Wymieszać i gotować przez dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Wlać wino i pozostawić do pęcherzyków i zmniejszyć na około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodać pokruszone pomidory, sos marinara i koncentrat pomidorowy. Wymieszać, aby połączyć, a następnie dodać cukier, sól, oregano, tymianek, pokruszony czerwony pieprz, jeśli używasz i liście laurowe. Wymieszać, a następnie dodać gotowaną mieloną wołowinę i kiełbasę i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Umieścić pokrywkę na garnku i pozostawić na wolnym ogniu przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodaj trochę wody lub trochę bulionu o niskiej zawartości sodu, jeśli potrzebuje więcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion O Niskiej Zawartości SoduBulion O Niskiej Zawartości Sodu
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
10
Po godzinie dodaj mieloną pietruszkę i skórkę parmezanu, jeśli używasz (lub starty parmezan, jeśli wolisz-lub jedno i drugie!). Wymieszać, aby połączyć, a następnie umieścić pokrywkę z powrotem na i pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut lub tak. Liście laurowe wyrzucić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Podawaj dużą miskę olejowanego makaronu i sosu mięsnego, aby goście mogli służyć sobie. Każdą porcję ułożyć z mieloną pietruszką i tartym parmezanem (lub wiórkami parmezanu) i podawać z dużym kawałkiem chleba czosnkowo-serowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

43 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPieczywo czosnkowo-serowe, do serwowaniaPieczywo czosnkowo-serowe, do serwowania425Orzechy dowolne (posiekane)gałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia2kilogramygałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawieniagałka muszkatołowa, mielona i więcej, do przyprawienia907Orzechy dowolne (posiekane)spaghetti, gotowane al dente i polane oliwą z oliwek, do serwowaniaspaghetti, gotowane al dente i polane oliwą z oliwek, do serwowania0(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprz, opcjonalniekruszony czerwony pieprz, opcjonalnie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno zmielona świeża pietruszka lub 3 łyżki płatków pietruszki, plus więcej do serwowaniadrobno zmielona świeża pietruszka lub 3 łyżki płatków pietruszki, plus więcej do serwowania6goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2zielona papryka, posiekana i pokrojona w kostkęzielona papryka, posiekana i pokrojona w kostkę1kilogramymielona wołowina (użyłam mielonej okrągłej)mielona wołowina (użyłam mielonej okrągłej)11 funt cukinii,tymianek mielonytymianek mielony2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy680Orzechy dowolne (posiekane)dobry sklep-kupił sos marinara (można użyć innego słoika, jeśli chcesz, aby sos był bardziej pyskaty niż mięsisty)dobry sklep-kupił sos marinara (można użyć innego słoika, jeśli chcesz, aby sos był bardziej pyskaty niż mięsisty)3(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)11 funt cukinii,mielone oreganomielone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty parmezan, opcjonalnie, plus więcej do serwowaniastarty parmezan, opcjonalnie, plus więcej do serwowania1Cała Skórka z 1 parmezanu klinowego, opcjonalnieCała Skórka z 1 parmezanu klinowego, opcjonalnie907Orzechy dowolne (posiekane)1 funt małych ziemniaków Yukon Gold, wyszorowanych, ale nie obranych1 funt małych ziemniaków Yukon Gold, wyszorowanych, ale nie obranych2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata170Orzechy dowolne (posiekane)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiałe wino lub wywar (do wyboru)białe wino lub wywar (do wyboru)2largescebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia32
Rodzaje PotrawSos
Magazyn