SOS: Melitzanosalata
SOS: Melitzanosalata może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, bakłażany, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Melitzanosalata-Bakłażan Grecki, Grillowany Bakłażan Grecki (Melitzanosalata), oraz Klopsiki z sosem BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieść bakłażany na grillu i gotować do miękkości przez cały czas, o 30 minut, obracając bakłażany co 5 minut.
Przenieść bakłażany do deski do krojenia i odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi, o 5 do 10 protokół.
Podziel bakłażany na pół i łyżkę miąższu na durszlak umieszczony w misce lub zlewie; wyrzucić skórę.
Niech miąższ spuścić przez 5 do 10 minut.
Przenieś bakłażana do stołu roboczego robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze.
Dodać czosnek i sok z cytryny i pulse połączyć. Po uruchomieniu robota kuchennego powoli dodawaj oliwę z oliwek w stałym strumieniu przez rurkę zasilającą.
Przełożyć do średniej miski i wymieszać z natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce przez godzinę, a następnie służyć.