SOS Kiełbasiany
Sos z kiełbasy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 42 centy za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, mielonej kiełbasy wieprzowej, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżką wynik 20% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS kiełbasiany), SOS kiełbasiany do ciastek i sosu, oraz SOS Kiełbasiany.
Instrukcje
Umieść kiełbasę na dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Kiełbasę wyjąć, odcedzić i odstawić.
Większość tłuszczu wylać z patelni, pozostawiając około 2 do 3 łyżek stołowych. Powrót patelni do średnio niskiej temperatury i dodać mąkę. Za pomocą trzepaczki energicznie mieszać, aż zasmażka się uformuje, skrobając dno patelni. Zmniejszyć ciepło do niskiego i pozostawić zasmażkę co najmniej 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Babcia zawsze" spaliła " trochę celowo.
Dodaj mleko w strumieniu, ubijając przez cały czas. Po dodaniu około 2 i 1/2 szklanki, obrócić ciepło na średnie i kontynuować gotowanie, stale mieszając. Doprowadzić sos do wrzenia i gotować do pożądanej grubości.
Dodaj więcej mleka, jeśli pożądany jest cieńszy SOS. Możesz również dodać trochę gotowanej i pokruszonej kiełbasy do sosu.