SOS Jagnięcy Maślany
SOS jagnięcy maślany jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Ten sos ma 250 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka miodu, pasty pomidorowej, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to SOS Jagnięcy, Kotlety Jagnięce Z Sosem Warzywnym, oraz Pieczona jagnięcina z sosem pomidorowym.
Instrukcje
Doprawić jagnięciną garam masala i solą.
Podgrzać 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć kostki jagnięce, aż się zarumienią, ciągle mieszając.
Wyjąć z patelni i odstawić.
Roztopić pozostałe masło w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Wymieszać kurkumę, imbir i czosnek. Gotować i mieszać przez 1 minutę. Wymieszać w Cayenne i pasty pomidorowej, aż dobrze wymieszane, a następnie wymieszać w wodzie. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i powrót jagnięciny na patelni. Dusić na małym ogniu przez około 20 minut, lub aż jagnięcina będzie miękka.
Wymieszać ze śmietaną i miodem.
Przełożyć do naczynia i udekorować kolendrą.