Sos jabłkowy i schab schabowy
Sos jabłkowy i schab schabowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. 237 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz schab kotlety, pieprz, sos worcestershire, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sos jabłkowy i schab schabowy, Schab nadziewany jabłkiem w sosie jabłkowym, oraz Facet gotuje z dziećmi: Schab Jessie z sosem jabłkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym piekarniku-na patelni na średnim ogniu.
Posypać kotlety solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i przyprawą do drobiu.
Umieścić w gorącym oleju i brązowy po obu stronach.
Skropić sos Worcestershire na kotlety i wlać jabłecznik.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Wyjmij kotlety na talerz i przywróć patelnię do pieczenia na średnim ogniu. Sherry wymieszać na patelni i gotować, aż sos zgęstnieje, często mieszając.
SOS podawać na kotletach.