SOS Enchilada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj sosu Enchilada. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 54 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. 88 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako bardzo przystępny SOS. Jeśli masz bulion z kurczaka, olej roślinny, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Ciasto Enchilada z 2-minutowym sosem Enchilada, Czerwony Sos Enchilada, oraz Czerwony Sos Enchilada.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę do miękkości. Wymieszać czosnek, oregano, kminek i cynamon; saute przez kilka minut.
Wymieszaj mąkę i chili w proszku, mieszając, aż sos zgęstnieje. Powoli ubić bulion z kurczaka; zmniejszyć, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję. Wymieszać z czekoladą do rozpuszczenia i dobrze wymieszać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."