Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sosu z chleba kukurydzianego z krewetkami. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 310 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 14 i kosztuje 1,37 USD za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz opcjonalnie seler, chleb kukurydziany, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów Południowego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie super. Sałatka z krewetek z dressingiem z kukurydzy i pikantnej limonki, Sos do chleba kukurydzianego mamy, oraz Sos do chleba kukurydzianego Dla tłumu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj 5 szklanek wody i przypraw do owoców morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj krewetki; wróć do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Odcedź; odłóż trzy krewetki do dekoracji. Posiekaj Pozostałe krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4
Na dużej patelni podsmaż cebulę, seler, zieloną paprykę i zieloną cebulę na maśle do miękkości. W dużej misce połącz farsz, chleb kukurydziany, posiekane krewetki, smażone warzywa i przyprawy. Dodaj pozostałą wodę.
Przenieś do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. naczynie do pieczenia. Przykryj i piecz w 350° przez 30 minut. Odkryć; piec 10-15 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Gajan Alteni di Brassica Sauvignon Blanc z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 150 dolarów za butelkę.
Gaja Alteni di Brassica Sauvignon Blanc
Złoty żółty z eleganckimi perfumami z aromatycznymi nutami w harmonii z wyraźnymi owocami. Gęsta struktura i wyważone ciało, wsparte doskonale zintegrowaną kwasowością.