Sos Cytrusowy z Dzikich Borówek
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich i wegańskich do swojego pudełka z przepisami, sos z dzikich jagód cytrusowych może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Sos ten ma 44 kalorie, 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 72 centy za porcję. Ten przepis polubiło 105 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Allrecipes wymaga soku pomarańczowego, skrobi kukurydzianej, brązowego cukru i wody. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Dziki łosoś gotowany w cytrusach z sosem ogórkowo-jogurtowym, Naleśniki owsiane z sosem z dzikich jagód oraz Polędwica wieprzowa z rozmarynem, szałwią i czosnkiem w sosie z dzikich jagód.
Instrukcje
Zagotuj jagody, sok pomarańczowy i sok z cytryny w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj skórkę z cytryny i cynamon; ustaw temperaturę na niską.
Wymieszaj wodę i skrobię kukurydzianą, aż nie będzie grudek. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i brązowego cukru z mieszaniną jagód, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut przed użyciem.