Sos cebulowy do brytyjskich kiełbasek i zacieru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc daj sos cebulowy dla brytyjskich bangerów i spróbuj zacieru. Ten przepis służy 4. Za $1.12 za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 18g tłuszczu i w sumie 256 kalorii. Jeśli masz pod ręką cebulę, wino, musztardę dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Bangers i zacier z sosem cebulowym, Bangers i zacier z sosem cebulowym, oraz Bangers i zacier z sosem cebulowym.
Instrukcje
Rozpuść masło na patelni z grubym dnem na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę w roztopionym maśle, aż zmięknie, około 10 minut.
Zmniejsz ciepło do niskiego. Przykryj patelnię i gotuj, aż cebula się karmelizuje, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut.
Wymieszaj mąkę z karmelizowaną cebulą i gotuj przez 1 minutę.
Wlej czerwone wino, wywar z kurczaka (patrz przypis redaktora), musztardę Dijon i sos Worcestershire do mieszanki cebulowej; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, często mieszając, około 15 minut. Dopraw solą i czarnym pieprzem.