Sorbet z białej czekolady z ciepłym sosem Klementynowym

Sorbet z białej czekolady z ciepłym sosem Klementynowym
Sorbet z białej czekolady z ciepłym sosem Klementyńskim to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 316 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ekstrakt z wanilii, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia, Bezglutenowy Cranberry Clementine Cake with White Chocolate Ganache, oraz Czekoladowe ciasto Klementynkowe z gorącym sosem czekoladowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować sorbet, doprowadzić 1/2 szklanki soku z Klementyny do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 12 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
SorbetSorbet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Czekoladę umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połączyć 2 1/2 szklanki wody i 3/4 szklanki cukru w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Wlać czekoladę; odstawić 2 minuty. Delikatnie mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Dodaj zredukowany sok z Klementyny, 1/2 szklanki soku z cytryny i wanilii do mieszaniny czekolady, dobrze mieszając. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
6
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
7
Aby przygotować sos, połącz 1 łyżkę wody i skrobię kukurydzianą w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Połącz 1/2 szklanki soku z klementynki, 1/4 szklanki wody, 2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę soku z cytryny w małym rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z KlementynkiSok Z Klementynki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny soku i doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
10
Wyjąć z ognia i delikatnie wymieszać w sekcjach Klementyny. Przykryć i odstawić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
11
Podawać sosem ciepłym z sorbetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn