Sorbet wiśniowo-Limonkowy z ciasteczkami Amaretti
Sorbet wiśniowo-Limonkowy z ciasteczkami Amaretti może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 145 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z 6 limonek, blanszowane migdały, cukier muscovado i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 12 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sorbet Wiśniowy, Sorbet wiśniowo-lawendowy, oraz Zupa Wiśniowa Z Cytrynowym Tymiankiem I Wanilią, Sorbet Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wiśnie i cukier połączyć w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Przed przystąpieniem do pracy pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ugotowane wiśnie przekładamy do blendera i dodajemy inne składniki. Puree w pełni, a następnie przecedzić. Proces w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Zapakować do szczelnie zamkniętego pojemnika i zamrozić do momentu uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny.
Migdały i cukier połączyć w robocie kuchennym, pulsować, aż drobno zmielone.
Dodaj pozostałe składniki i przetworzyć, aż powstanie gęsta pasta. Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w lodówce na noc do firmy.
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej do 149°. używając zimnych, wilgotnych rąk, delikatnie rozwałkuj ciasto na kulki wielkości marmuru. Często spłucz i wytrzyj ręce wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec przyklejeniu.
Umieść kulki i Cala od siebie na pergaminie lub silikonowe wyłożone blachy do pieczenia.
Posypać obficie cukrem na surowo i piec przez 15 minut, następnie obrócić Patelnie i piec przez kolejne 10-15 minut. Aby sprawdzić doneness, pokroić ciastko na pół. Po zakończeniu ciasteczka będą opiekane aż do środka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed przechowywaniem w szczelnych pojemnikach.