Sorbet Pomidorowo-Arbuzowy
Sorbet pomidorowo-arbuzowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 20 porcjami. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, kawałki arbuza, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Sorbet Arbuzowy, Sorbet Arbuzowy, oraz Sorbet Arbuzowy.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w dużej misce; dobrze wymieszać.
Wycisnąć ćwiartki pomidorowe do sitka z siatki drucianej na 4 filiżance miarki.
Wyciśnięte pomidory włożyć do sitka i mocno docisnąć tylną łyżką, naciskając, aż płyn odmierzy 3 szklanki. Wyrzucić miąższ pomidorowy w sitku.
Połowę soku pomidorowego i połowę mieszanki arbuza przetworzyć w blenderze, aż będzie gładka. Powtórzyć z pozostałym sokiem pomidorowym i arbuzem. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażalnika o pojemności 2 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta. (Instrukcje i czasy będą się różnić.)
Każdą porcję posypać grubą solą, w razie potrzeby.