Sorbet Pomarańczowy I
Pomarańczowy sorbet i może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 39 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sorbet Pomarańczowy, Sorbet Pomarańczowy, oraz Sorbet Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić zimną wodę w małej misce i posypać żelatyną na powierzchni. Odstawić na 5 minut.
W średniej misce wymieszaj wrzącą wodę, 3/4 szklanki cukru i namoczoną żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny i cukru. Wymieszaj skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, sok z cytryny i żółtko jajka. Odstawić.
W dużej misce ubij śmietanę z 3 łyżkami cukru i soli, aż utworzą się sztywne szczyty. W osobnej misce ubij białko na sztywno. Złożyć na bitą śmietanę. Mieszać w mieszaninie soku trochę na raz.
Wlać do płytkiego naczynia i umieścić w zamrażarce. Zamrozić do twardości, mieszając dwa razy w ciągu pierwszej godziny.