Sorbet: malinowy, hibiskusowy, lawendowy i różany
Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, kwiaty hibiskusa, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sorbet jaśminowy i płatek róży, Sorbet malinowo-różany z białą czekoladą, oraz Skórka: Lody Lawendowo-Hizopowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia i zalać suszone kwiaty, w misce lub czajniku. Pozostawić do zaparzenia przez 15-20 minut, a następnie odcedzić suszone kwiaty.
W blenderze wymieszaj mrożone maliny, wodę z dodatkiem kwiatów i cukier i zmiksuj na gładką masę.
Dodaj sok z cytryny do smaku.
Schłodzić w lodówce, aż ostygnie, a następnie zakręcić w maszynie do lodów lub zrobić lody popsicles, wlać do małych papierowych kubków. Zamrozić filiżanki na około 45-60 minut, a następnie po częściowym zamrożeniu włożyć patyczek Loda do środka każdej filiżanki.