Sorbet żurawinowo-waniliowy
Sorbet żurawinowy i waniliowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 214 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jeśli masz gruboziarnistą sól koszerną, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Sorbet Żurawinowo-Waniliowy, Sorbet Żurawinowo-Waniliowy, oraz Sorbet Z Wiśni I Wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żurawinę, 2 1/2 szklanki wody, cukru i grubej soli w dużym ciężkim rondlu.Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii.
Dodać mieszaninę beanto i zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Reduceheat to low; gotować na wolnym ogniu, aż cranberries popand będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Usuń fasolę wanilii z żurawinymixture. Praca w partiach, pureecranberry mieszanki w blenderze. Odcedź miskę do góry nogami; wyrzuć ciała stałe. Mieszać w lemonjuice. Przechowywać w lodówce mieszaniny żurawiny untilwell schłodzone, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Przenieś mieszankę żurawinową do maszyny do lodów i przetworz zgodnie z instrukcjami producenta.
Przetransportować do pojemnika; przykryć i zamrozić.