Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu)
Przepis Soondubu Jjigae (Koreański gulasz z miękkiego tofu) może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w przybliżeniu 20 minut. Na 2,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 20g białka, oraz 42g tłuszczu. 243 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sardeli, bardzo sfermentowane kimchi, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Soondubu Jjigae, Koreański Pikantny Gulasz Z Miękkiego Tofu, oraz Gulasz Armii Koreańskiej (Budae Jjigae) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kombu i anchois (jeśli używasz) i przykryj 1 litrem wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Odstawić 5 minut, a następnie odcedzić. Odrzuć ciała stałe i rezerwy bulionu. W międzyczasie osuszyć kimchi w drobnym sitku siatkowym ustawionym nad małą miseczką, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu. Z grubsza posiekać kimchi i rezerwować kimchi i sok oddzielnie.
Rozgrzać olej w 2 do 3 quart kamienia dolsot lub rondel na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać brzuch wieprzowy i gotować, stale mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę.
Dodaj białka szalotki, czosnek i posiekane kimchi. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Dodaj sok z kimchi, gochujang i sos sojowy. Gotować, aż warzywa będą dobrze pokryte równomierną warstwą sosu.
Dodaj napięty bulion, kochukaru i miękki. Delikatnie wymieszać i podgrzać do wrzenia. Doprawić do smaku więcej kochukaru lub sosem sojowym w razie potrzeby.
Zdjąć z ognia i dodać jajka. posypać zielenią scallion.
Podawać natychmiast, jeszcze gotując, delikatnie mieszając jajka do bulionu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!