Solony i pieczony cały indyk

Solony i pieczony cały indyk
Solony i pieczony cały indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 982 kalorie, 119g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chłodnej wody, grubej koszernej soli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 godzin i 20 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Indyk Pieczony Solony, oraz Indyk pieczony na sucho dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz koszerną sól i cukier Morton®w chłodnej wodzie w dużym, czystym garnku do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Całość włożyć do solanki, aż do całkowitego zanurzenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc, do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
3
Wyjąć indyka z solanki, spłukać wewnątrz i na zewnątrz pod chłodną bieżącą wodą przez kilka minut, aby usunąć wszystkie ślady soli; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
4-5 godzin solanki: aby solować indyka w krótszym czasie (4-5 godzin), użyj 2 szklanek gruboziarnistej soli koszernej Morton®i dwóch szklanek cukru. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Sól KoszernaGruba Sól Koszerna
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
CukierCukier
1
Zmiękczone masło wymieszać z pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
2
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia. Wysmarowane masło wcierać pod skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Umyj skórę roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Wlać 1 szklankę płynu (wino, bulion lub wodę) na dno patelni, aby zapobiec poparzeniu się kapieli. Piecz indyka w temperaturze 450 stopni F przez 25 minut, podpiecz, a następnie obróć patelnię do pieczenia. Kontynuuj pieczenie, aż skóra zmieni kolor na złoty kolor, dodatkowe 25 minut; ponownie baste. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F; nadal piec, fastrygowanie i obracanie patelni raz w połowie gotowania, aż minimalna temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjąć indyka z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn