Sole Meuniere z balsamicznym sosem z brązowego masła

Sole Meuniere z balsamicznym sosem z brązowego masła
Sole Meuniere z balsamicznym sosem z brązowego masła może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 524 kalorii, 29g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Mieszanka cytryny, soli i pieprzu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sole Meuniere z balsamicznym sosem z brązowego masła, Sole Meuniere Z Sosem Kaparowym Z Rumianego Masła, oraz Filet Z Soli Z Sosem Różanym Z Brązowego Masła.

Instrukcje

1
Moczyć filety w mleku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
2
Wyjmij z mleka i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
3
Dopraw filety solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
4
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu w każdej z 2 dużych patelni do smażenia, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Włóż mąkę do płytkiego naczynia i dopraw solą i pieprzem. Pogłębiaj filety w mące, strząsając nadmiar mąki. Zanurz filety z powrotem w mleku, a następnie ponownie w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
6
Umieść filety na patelniach do smażenia i gotuj na średnim ogniu przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż będą złotobrązowe i chrupiące.
7
Przełóż filety z patelni na półmisek, posyp natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8
Wytrzyj patelnię do czysta i dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podgrzewaj, aż masło zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
10
Zdjąć z ognia i dodać ocet balsamiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
11
Polej sosem rybę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
12
Udekoruj plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy Na Sole. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
August Kesseler The Daily August Trocken Pinot Noir
Daily August Pinot Noir otwiera subtelny zapach czarnej wiśni i jagód w połączeniu z pysznym aromatem cassis i czerwonej papryki. W ustach prezentuje się jako świeży i owocowy z napięciem na podniebieniu i delikatną długością. Jest to elegancki wyraz Rheingau Pinot Noir.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn