Sola z sosem winnym
Podeszwa z sosem winnym to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz odtłuszczone mleko, sól, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć odtłuszczone mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowy Chude Mleko Czekolada Budyń jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Podeszwa z sosem migdałowo-winnym, Orzech laskowy Crusted Menemsha Sole z sosem z wina Marsala, szalotka puree ziemniaczane i warzywa dla niemowląt, oraz Filety z soli w białym winie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż filety w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 x 1 1/2 cala pokrytym natryskiem do gotowania.
Filety polać winem i sokiem z cytryny. Przykryć i piec w 400 przez 10 minut.
Filety spuścić, rezerwując płyn.
Margarynę roztopić na patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek; saute do miękkości.
Dodać grzyby; smażyć, aż płyn odparuje.
Połączyć 2 łyżki mleka i mąki, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości.
Zarezerwowany płyn umieścić w małym rondlu na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodaj pozostałe mleko do zredukowanej cieczy, ciągle mieszając.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka i doprowadzić do wrzenia; gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż sos winny jest zagęszczony i bąbelki.
Łyżka mieszanki grzybowej na filetach; top z sosem winnym i posypać serem.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut. Broil 5 1/2 cali od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 2 minut lub do lekko rumiane.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.