Soczyste Kotlety Wieprzowe
Jeśli masz około 1 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, Soczyste Kotlety Wieprzowe mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i przyjaznym dla mapy żywności, który warto wypróbować. Za 2,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 715 kalorii. Ten przepis polubiło 17 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i kup ocet, sos hoisin, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują soczyste kotlety wieprzowe z grilla orzesznika, soczystą duszoną wieprzowinę i soczystą grillowaną polędwicę wieprzową.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj sos hoisin, ocet, brązowy cukier i sos sojowy. Zanurz każdy kotlet schabowy w mieszance i umieść w płytkim naczyniu do pieczenia.
Polać wierzch pozostałym sosem. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 do 60 minut.
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C (350 stopni F).
Piecz kotlety wieprzowe bez przykrycia, aż sos zmieni się w glazurę, a mięso będzie ugotowane, od 30 do 40 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to świetny wybór na kotlety schabowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.