Soczewica w czerwonym winie

Soczewica w czerwonym winie
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka wina, chleba, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Soczewica z czerwonym winem i ziołami, Soczewica Puy duszona w winie, oraz Castelluccio Soczewica Duszona W Czerwonym Winie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Soczewicę dobrze opłucz, przykryj gorącą wodą i odstaw na bok, przygotowując wszystko inne.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
2
Rozgrzać masło i oliwę z oliwek na szerokiej patelni lub smażyć patelnię i dodać cebulę, czosnek, liście laurowe, tymianek, majeranek,i połowę pietruszki. Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie kolorować. Wymieszać z pomidorem czystym, a następnie dodać wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MajeranekMajeranek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PomidorPomidor
TymianekTymianek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Soczewicę odsączyć i dodać do wina z wodą, lekko posolić. Powrót do wrzenia; następnie obniżyć ogień, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Gdy soczewica są gotowe, smak soli, dodać szczyptę octu, aby wyostrzyć smaki, i wymieszać z dodatkowym masłem. Paprykę obficie udekorować pozostałą pietruszką i podawać z chlebem lub bez.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
MasłoMasło
PieprzPieprz
ChlebChleb
SólSól
5
artykuł var
6
Typ_27_data = {};
7
artykuł
8
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje3
Ocena Zdrowia13
Magazyn