Soczewica Ormiańska
Ormiańska soczewica jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, oliwę z oliwek, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Gulasz Ormiański, Ormiański Pilaf, oraz Ketmia Jadalna (Okra).
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu; gotować i mieszać cebulę w oleju, aż karmelizowane, 5 do 7 protokół; odstawić.
Doprowadzić wodę do wrzenia na patelni na średnim ogniu; dodać soczewicę. Powrót mieszaniny do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż soczewica dostać soupy, o 15 protokół. Wymieszać w bulgur, sól, i pieprz; gotować na wolnym ogniu, aż woda jest całkowicie wchłaniany, o 10 protokół; wymieszać karmelizowaną cebulę.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 do 5 minut.
Podziel soczewicę na 4 parzyste porcje; wyciśnij jedną limonkę na każdą porcję i zalej zieloną cebulą i jogurtem.