Soczewica Ormiańska

Soczewica Ormiańska
Ormiańska soczewica jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, oliwę z oliwek, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Gulasz Ormiański, Ormiański Pilaf, oraz Ketmia Jadalna (Okra).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni na dużym ogniu; gotować i mieszać cebulę w oleju, aż karmelizowane, 5 do 7 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Doprowadzić wodę do wrzenia na patelni na średnim ogniu; dodać soczewicę. Powrót mieszaniny do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż soczewica dostać soupy, o 15 protokół. Wymieszać w bulgur, sól, i pieprz; gotować na wolnym ogniu, aż woda jest całkowicie wchłaniany, o 10 protokół; wymieszać karmelizowaną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
SoczewicaSoczewica
BulgurBulgur
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 do 5 minut.
4
Podziel soczewicę na 4 parzyste porcje; wyciśnij jedną limonkę na każdą porcję i zalej zieloną cebulą i jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Klin WapiennyKlin Wapienny
SoczewicaSoczewica
JogurtJogurt

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W48 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn