Soczewica i słodkie ziemniaki
Soczewica i słodkie ziemniaki to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 205 kalorii, 13g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka wody, soczewicy, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest świetne. Podobne przepisy to Soczewica Ze Słodkimi Ziemniakami, Dahl z czerwoną soczewicą i słodkimi ziemniakami, oraz Jeden garnek zielonej soczewicy ze słodkimi ziemniakami i jarmużem.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj soczewicę; gotować 35 minut lub aż soczewica są bardzo miękkie.
Odcedzić; pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieścić soczewicę w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Wymieszać z puree ze słodkich ziemniaków.
Pilaw z soczewicy ze słodkimi ziemniakami odmiana: przed przetworzeniem wymieszaj 3/4 szklanki ugotowanego brązowego lub długoziarnistego ryżu z soczewicą. Postępuj zgodnie z przepisem.