Soczewica cytrynowa z czarnymi oliwkami
Soczewica cytrynowa z czarnymi oliwkami wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 56 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, marchewkę, gałązkę tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 17 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, Oliwki Z Kopru Włoskiego Cytrynowego, oraz Cytrynowa Sałatka ziemniaczana z oliwkami, kukurydzą i nerkowcami.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 7 składników, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować soczewicę, połącz wodę i kolejne 5 składników (woda przez rozmaryn) w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 18 minut lub aż soczewica są miękkie.
Odcedzić; wyrzucić tymianek i rozmaryn.
Umieścić mieszaninę soczewicy w dużej misce; wymieszać pomidora, oliwki, pietruszka, i cebuli.
Wlać sos na mieszaninę soczewicy; wrzucić do herbu.