Smoky Chipotle in Adobo from ' Mastering Fermentation
Smoky Chipotle w Adobo z ' Mastering fermentacji może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Jeśli masz niefiltrowany ocet jabłkowy, nasiona kminku, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ketchup pomidorowy z " Mastering Fermentation, Otręby-sfermentowane warzywa z " masteringu fermentacji, oraz Chipotle En Adobo.
Instrukcje
Aby palić chiles: linia Wok ciasno z folią aluminiową.
Umieść garść aromatycznych wiórów drewnianych na dnie woka, a następnie włóż siatkowy stojak na pizzę o rozmiarze dopasowanym do woka, podnosząc około 2 cale nad wiórami. Ułóż stojak jalapeños. Pozostaw miejsce między kawałkami, aby dym równomiernie pokrył powierzchnie.
Podgrzać wok na umiarkowanym ogniu, aż wióry zaczną dymić.
Przykryć, zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu i palić przez 10 do 12 minut. Wyłącz ciepło i pozostaw do palenia przez kolejne 3 do 5 minut.
Wytnij szczelinę po stronie każdego z wędzonych jalapeños i usuń łodygi i większość nasion.
Usuń skórki z 5 chiles i odstawić do mieszania w całości. Zarezerwuj płyn z tego procesu.
W blenderze (najlepiej) lub robocie kuchennym, połączyć wszystkie chiles, ale 5 całe jalapeños, wszelkie zastrzeżone płyn z papryki, suszone pomidory, rodzynki, pasta pomidorowa, czosnek, szalotka, kminek, kolendra, oregano, cynamon, brązowy cukier, i sól z 2 łyżki octu jabłkowego; blend do tworzenia gęstej pasty.
Dodaj pozostałe 2 łyżki octu jabłkowego wraz z octem balsamicznym i przecier do gładkiej, miękkiej pasty.
Umieść pastę w misce i wymieszaj ze środkiem fermentującym. Zaczynając od pasty, łyżkę do słoika kufla warstwami, na przemian z wędzonymi jalapeños, uważając, aby ich nie rozbić. Zakończ warstwą pasty; przymocuj kawałek gazy do górnej części słoika i fermentuj w temperaturze pokojowej przez 8 godzin lub przez noc. Przykryć szczelną pokrywką i przechowywać w lodówce przez 2 dni przed użyciem. Przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.