Smażony stek z sosem Marsala

Smażony stek z sosem Marsala
Smażony stek z sosem Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1186 kalorii, 86g białka, oraz 88 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 7,41 zł za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, wino marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Smażony stek z sosem Marsala, Stek z polędwicy z pieczarkowym sosem Marsala, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu przez 2 minuty, lub aż do bardzo gorąco. Steki doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
(pasta Czosnkowo-chili)(pasta Czosnkowo-chili)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Miejsce steki w gorącej patelni i natychmiast zmniejszyć ogień do średniej wysokości. Gotować przez 4 minuty. Steki włączyć i gotować przez dodatkowe 4 do 6 minut, w zależności od upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pasta Czosnkowo-chili)(pasta Czosnkowo-chili)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
3
Wyjmij steki z patelni na talerz i przykryj folią aluminiową, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pasta Czosnkowo-chili)(pasta Czosnkowo-chili)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Wyjmij patelnię z ognia. Szybko podsmażyć czosnek przez 1 do 2 minut na patelni przy użyciu ciepła resztkowego. Powrót patelni na średnim małym ogniu i dodać Marsala i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć na 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
5
Zdjąć patelnię z ognia i ubić masłem i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
6
Podawać sos na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pasta Czosnkowo-chili)(pasta Czosnkowo-chili)
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn