Smażony Ryż Z Chińską Kiełbasą
Smażony ryż z chińską kiełbasą może być przystawką, której szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 388 kalorii , 9 g białka i 17 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, jajka, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. To bardzo przystępny przepis dla fanów kuchni chińskiej. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 22 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ryż smażony z chińską kiełbasą z chrupiącą smażoną szalotką , Smażony ryż z chińską kiełbasą i Smażony ryż z krabem i chińską kiełbasą .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W woku na dużym ogniu rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego.
Dodaj ubite jajka i smaż, aż będą całkowicie ugotowane.
Dodać pozostałą oliwę, imbir, czosnek, marchewkę i seler, smażyć mieszając przez 2 minuty.
Dodaj kiełbasę i połowę szalotki i smaż przez 1 minutę.
Dodaj ugotowany ryż, sos sojowy i ocet winno-ryżowy. Smażyć, aż ryż będzie gorący, około 2 minut. Wmieszaj zarezerwowane jajka i przełóż na półmisek.
Udekoruj pozostałymi cebulkami i podawaj.