Smażony Klon Cytrynowy Frisée
Need a dairy free i pescatarian przystawka? Smażone Lemon Maple Frisée może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwę z oliwek, grubą bułkę tartą, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Szybko smażone endywia, Escarole i Frisée, Smażone przegrzebki z grzybami i Frisee, oraz Sałatka Frisée z Podsmażonymi wątróbkami drobiowymi i grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Bułka tarta gotować, aż chrupiące i złocisty brązowy, o 4 protokół.
Przełożyć do miski i wymieszać ze skórką i szczyptą soli.
Wytrzeć patelnię, następnie dodać pastę anchois i pozostałe 2 łyżki oleju i gotować 15 sekund. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiej i smażyć połowę frisée aż lekko zwiędnie, o 1 minutę.
Dodaj pozostałe frisée i sauté aż zwiędną, o 2 minuty więcej. Wymieszaj sok, syrop, 1/8 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podawać posypane bułką tartą.