Smażony Bok Choy z Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego Bok Choy z tofu. Na 5,72 zł za porcję, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 374 kalorie, 33g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi bok choy, skrobię kukurydzianą, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone tofu z Bok Choy, Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu, oraz Smażony Bok Choy i Mizuna z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń liście z łodyg bok choy.
Pokrój liście na 2-calowe kawałki; pokrój łodygi w ukośne plasterki o przekątnej 1/4 cala (nie łącz liści i łodyg).
Pokroić tofu w plastry 1/4 cala. Tofu z mąką kukurydzianą.
Szalotki pokroić w cienkie plasterki.
Ciepła wok lub 12-calowa patelnia na dużym ogniu.
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego; obróć wok, aby pokryć stronę.
Dodaj 2 kawałki tofu; gotować 1 minutę, obracając raz. Powtórz z pozostałym tofu, usuwając Tofu w razie potrzeby. Powrót tofu do wok.
Dodaj sos ostrygowy; wrzucić aż tofu jest równomiernie powlekane.
Podgrzać wok na dużym ogniu.
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego; obróć wok, aby pokryć stronę.
Dodaj szalotki; stir-fry 30 sekund.
Dodaj bok choy łodygi i sól; Stir-fry 1 minutę.
Dodaj tofu i bok choy liści; przykryć i gotować 1 minutę.