Smażone warzywa z winem ryżowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Smażone warzywa z winem ryżowym mogą być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 116 kalorii, 0g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej do gotowania, sól, wino ryżowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Smażony makaron ryżowy z jajkami i zieleniną, Smażone Zieleniny Z Mniszka Lekarskiego, oraz Warzywa smażone w sosie ostrygowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warzywa umyć i pozostawić do wyschnięcia na krótko. Liście nie muszą być nienagannie suche, ale upewnij się, że nie ma nadmiaru wody.
Jeśli używasz zieleni słodkich ziemniaków, oddziel łodygi od liści.
Pokrój łodygi na 1-calowe segmenty. Odstawić liście. Jeśli używasz szpinaku wodnego, pokroić wszystko na 2-calowe segmenty (liście i łodygi są tutaj bardziej delikatne niż te z zieleni słodkich ziemniaków.)
Podgrzej swój wok na dużym ogniu, aż prawie się pali. Na słodkich ziemniaków zieleni: zawirować w oleju i dodać czosnek i łodygi słodkich ziemniaków zieleni. Smażyć przez minutę, dodać 2 łyżki wina ryżowego i dalej smażyć.
Dodać liście i smażyć przez kolejną minutę.
Dodaj resztę wina i smaż przez kilka sekund, aż płyn odparuje.
Posypać solą i cukrem do smaku. W przypadku szpinaku wodnego: zawirować w oleju i dodać czosnek, łodygi i liście. Smażyć przez minutę, dodać wino ryżowe i nadal smażyć, aż płyn odparuje.
Posypać solą i cukrem do smaku.