Smażone warzywa z winem ryżowym

Smażone warzywa z winem ryżowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Smażone warzywa z winem ryżowym mogą być świetnym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 116 kalorii, 0g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej do gotowania, sól, wino ryżowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Smażony makaron ryżowy z jajkami i zieleniną, Smażone Zieleniny Z Mniszka Lekarskiego, oraz Warzywa smażone w sosie ostrygowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Warzywa umyć i pozostawić do wyschnięcia na krótko. Liście nie muszą być nienagannie suche, ale upewnij się, że nie ma nadmiaru wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Jeśli używasz zieleni słodkich ziemniaków, oddziel łodygi od liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Słodkiego ZiemniakaLiście Słodkiego Ziemniaka
3
Pokrój łodygi na 1-calowe segmenty. Odstawić liście. Jeśli używasz szpinaku wodnego, pokroić wszystko na 2-calowe segmenty (liście i łodygi są tutaj bardziej delikatne niż te z zieleni słodkich ziemniaków.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Słodkiego ZiemniakaLiście Słodkiego Ziemniaka
Szpinak WodnySzpinak Wodny
4
Podgrzej swój wok na dużym ogniu, aż prawie się pali. Na słodkich ziemniaków zieleni: zawirować w oleju i dodać czosnek i łodygi słodkich ziemniaków zieleni. Smażyć przez minutę, dodać 2 łyżki wina ryżowego i dalej smażyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Słodkiego ZiemniakaLiście Słodkiego Ziemniaka
Wino RyżoweWino Ryżowe
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać liście i smażyć przez kolejną minutę.
6
Dodaj resztę wina i smaż przez kilka sekund, aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Posypać solą i cukrem do smaku. W przypadku szpinaku wodnego: zawirować w oleju i dodać czosnek, łodygi i liście. Smażyć przez minutę, dodać wino ryżowe i nadal smażyć, aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak WodnySzpinak Wodny
Wino RyżoweWino Ryżowe
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Posypać solą i cukrem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn