Smażone warzywa z wieprzowiną, Shiitakes i sosem z Czarnej Fasoli

Smażone warzywa z wieprzowiną, Shiitakes i sosem z czarnej fasoli mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $4.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 21g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sos czosnkowy fasoli, kotlety wieprzowe bez kości, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Spróbuj Podsmażona wieprzowina i kapusta z sosem z Czarnej Fasoli, Smażona brukselka i wieprzowina w sosie z Czarnej Fasoli, oraz Food Gal ' s Stir-fried brukselka i wieprzowina w Czarnej Fasoli S dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kotlety wieprzowe na arkuszu folii i owiń hermetycznie. Zamrozić tylko do momentu twardego w dotyku, co najmniej 2 i do 3 godzin.
Pokroić w bardzo cienkie ukośne plastry.
W małej misce moczyć grzyby w bulionie z kurczaka, aż będą miękkie i giętkie, 20 do 30 minut; od czasu do czasu wykonuj grzyby palcami, aby uwolnić ziarno. Podnieś grzyby z bulionu, wyciskając płyn. Delikatnie złóż każdy grzyb na pół, wyjmij skrzelowy bok i przycinaj twarde łodygi.
Wlać 1/2 szklanki moczenia bulionu do miarki i odstawić.
Wlać 1/4 szklanki bulionu do innej miarki, pozostawiając ziarno za sobą, i dodać wodę, jeśli trzeba, aby 1/4 szklanki; wymieszać w sosie z czarnej fasoli.
Tymczasem przycinaj końcówki z zielonych warzyw. Łodygi broccolini obrać, a następnie pokroić w 3-in. długości (jeśli są szersze niż 1/3 cala., również o połowę wzdłuż). Opłukać i odstawić.
Pokrój Pozostałe zielone warzywa na 3-in. długości, rozdzielając skupiska bok choy na pojedyncze łodygi; spłukać razem i osuszyć.
Ustaw wok lub 5-do 6-qt. pan na dużym ogniu. Gdy gorące, wlać 2 łyżki. olej i zawirować do herbu.
Dodać wieprzowinę, cebulę i imbir i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie głównie gotowane, ale nadal nieco różowe, 1 do 1 1/2 minuty.
Składniki przełożyć na talerz łyżką szczelinową.
Dodaj łodygi broccolini, shiitakes, i zarezerwowane 1/2 szklanki moczenia bulionu do patelni i przykryć szybko. Gotować, aż łodygi są ledwo miękkie-chrupiące, 1 do 2 protokół. Odkryj i dodaj pozostałe 1 łyżkę. olej i reszta zielonych warzyw. Gotować, mieszając, aż liście i kwiaty zwiędną, 1 do 1 1/2 minuty. Powrót mieszaniny wieprzowiny na patelnię wraz z reserved Black Bean płyn; gotować, aż bulgotanie.
* Poszukaj sosu czosnkowego z czarnej fasoli w sekcji Asian-foods w supermarkecie. Kup Chińskie brokuły i yu choy na rynku rolniczym lub na rynku azjatyckim.