Smażone warzywa z brązowym ryżem
Brązowy ryż, warzywa, smażone to danie dodatkowe dla 2 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis ma 294 kalorie , 9 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 1,06 USD za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 209 z nich powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga grzybów, wody, sosu sojowego i płatków migdałowych. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 97% , co jest super. Podobne przepisy to Beefless Veggie Stir-Fry , Quick Veggie Stir-Fry i Lamb and Rice Noodle Stir Fry .
Instrukcje
W dużej patelni lub woku wymieszaj wodę, sos sojowy i olej.
Dodaj cukinię, kapustę, grzyby i cebulę; smaż przez 4-5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj ryż, pomidora i marchewkę; smaż przez 2–3 minuty lub do momentu, aż składniki się podgrzeją.