Smażone Szparagi Sezamowe
Smażone szparagi sezamowe to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 89 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka szparagów, ząbki czosnku, orientalny olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone Szparagi Sezamowe, Sezamowo-imbirowy wołowina i szparagi Stir-Fry, oraz Szparagi smażone w sosie sezamowo-Miso.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy i cukier w małej misce, aż cukier się rozpuści.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni.
Dodać czosnek i wymieszać 15 sekund.
Dodać szparagi i smażyć na chrupiąco, o 4 protokół.
Dodać mieszaninę soi i wrzucić, aż szparagi są powlekane, o 1 minutę dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski, posypać sezamem i podawać.