Smażone szalotki i olej z szalotki Naomi Duguid
Smażone szalotki i olej z szalotki Naomi Duguid mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 118 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje 98 centów za porcję. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi wam poważne jedzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry, Święto ryb rzecznych Naomi Duguid, oraz Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid.
Instrukcje
Umieść szeroką ciężką patelnię lub duży stabilny wok na średnim ogniu i dodaj olej. Wrzuć kawałek szalotki. Gdy olej się nagrzewa, unosi się na powierzchnię, lekko skwiercząc.
Gdy dotrze do powierzchni, dodaj resztę szalotki, ostrożnie, aby nie pluskać się olejem i obniżyć ciepło do średniego. (Szalotka może wydawać się zatłoczona, ale kurczy się podczas gotowania.) Mieszaj delikatnie i często drewnianą łyżką o długiej rękojeści lub pająkiem. Szalotki będą bąbelki, jak wydzielają swoją wilgoć. Jeśli zaczną brązowieć wcześnie, w ciągu pierwszych 5 minut, obniż ciepło trochę bardziej. Po około 10 minutach powinny zacząć kolorować. Kontynuuj gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec ich przyklejaniu się do patelni lub do siebie, aż zmienią się na złoty kolor, kolejne 3 minuty lub tak.
Ułóż talerz papierowymi ręcznikami. Użyj szczypiec lub pająka, aby podnieść kępkę smażonej szalotki z oleju, zatrzymując się na chwilę, aby otrząsnąć nadmiar oleju na patelnię, a następnie połóż na ręczniku papierowym. Wyłącz ciepło, przenieś Pozostałe szalotki na talerz i delikatnie osusz innym ręcznikiem papierowym. Oddzielić wszelkie grudki i wrzucić je trochę, a następnie pozostawić do wyschnięcia na powietrzu 5 do 10 minut, aby chrupiące i ostygły. (Jeśli Twoja kuchnia jest bardzo gorąca i wilgotna, mogą nie być chrupiące; nie martw się, smak nadal tam będzie.)
Przenieść szalotki do czystego, suchego, szeroko wyciśniętego szklanego słoika. Po całkowitym ochłodzeniu szczelnie zamknąć.
Przenieś olej do innego czystego suchego słoika, używając wszystkich, ale ostatnich, które będą miały zabłąkane kawałki resztek szalotki. (Olej można odstawić do smażenia.) Gdy olej całkowicie ostygnie, szczelnie przykryć i przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.