Smażone skrzydełka bawole z pikantnym, słodkim i sosem Umami

Smażone skrzydełka bawole z pikantnym, słodkim i sosem Umami
Smażone skrzydełka bawole z pikantnym, słodkim i sosem Umami mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis zawiera 6 porcji z 624 kalorii, 19g białka, oraz 45g tłuszczu każdy. Za 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sosu pieprzowego, melasy, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżką wynik 47%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane skrzydełka z sosem Crock-Pot Sweet & Spicy Buffalo, Buffalo Wild Wings Pikantny Sos Czosnkowy, oraz Skrzydełka bawole z pikantnym sosem z sera pleśniowego.

Instrukcje

1
Wlej wodę do dużego garnka i dodaj sól, płatki czerwonej papryki i granulki bulionu z kurczaka. Doprowadź mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulki Bulionowe Z KurczakaGranulki Bulionowe Z Kurczaka
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Gotuj skrzydełka z kurczaka we wrzącej wodzie, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą czyste, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Odcedź skrzydełka i odstaw do ostygnięcia, aż będą łatwe w obsłudze, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
4
W dużej misce ubij mąkę, masa harina, paprykę, 1 łyżkę czosnku w proszku, pieprz cayenne, sól i czarny pieprz. Wciśnij skrzydełka z kurczaka w przyprawioną mąkę, aż będą lekko pokryte; zetrzyj nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podgrzej olej rzepakowy i smalec we frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Pracując partiami po około 6 skrzydełek na raz, smaż skrzydełka na głębokim złotym kolorze, 10 do 15 minut. Odłóż skrzydła na bok, aby odsączyć na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Rozpuść masło w dużym rondlu na małym ogniu i wymieszaj z sosem z ostrej papryki, melasą, sosem Worcestershire i 1 łyżeczką czosnku w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Usuń sos z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Aby podać, wymieszaj skrzydełka z sosem, pracując partiami, aż się pokryją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
10
Przenieś skrzydełka do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej rzepakowy do smażeniaolej rzepakowy do smażenia2(zima)granulki bulionowe z kurczakagranulki bulionowe z kurczaka907Orzechy dowolne (posiekane)skrzydełka z kurczaka, rozcięte na stawach, końcówki skrzydeł odrzuconeskrzydełka z kurczaka, rozcięte na stawach, końcówki skrzydeł odrzucone1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki3(zima)oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasa harina mąka (meksykańska mieszanka kukurydzy masa)masa harina mąka (meksykańska mieszanka kukurydzy masa)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSOS ostra paprykaSOS ostra papryka2(zima)pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1galon1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkismalec do smażeniasmalec do smażenia

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na skrzydełka bawołów. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn