Smażone małże w cieście Ouzo mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 486 kalorii, 19g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.87 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę i olej słonecznikowy, cytryny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażone małże w cieście Ouzo, Małże gotowane na parze z koprem włoskim, pomidorami, Ouzo i śmietaną, oraz Krewetki smażone na patelni z cytryną i Ouzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść małże w dużym garnku na dużym ogniu i dodaj wino, jeśli używasz. Przykryj i pozwól małżom parować przez około 5 minut, potrząsając garnkiem i mieszając co jakiś czas, aż muszle się otworzą. Wyrzuć te, które są zamknięte. Przeciąć małże i wyrzucić muszle. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne, do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Do małży dodać sól i pieprz, okrasić ok. 2 łyżkami skrobi kukurydzianej i lekko wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Aleppo
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pudełko Suszonego Spaghetti
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Ogrzać około 2 cali oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienki-
4
W misce wymieszaj pozostałą 1 szklankę skrobi kukurydzianej, mąkę i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodać ouzo i wodę gazowaną, ubijając do włączenia. Powinno być cieknące. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody gazowanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Ouzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
6
Gdy olej jest bardzo gorący (około 177°), zanurz kilka małży na raz w cieście, Usuń szczypcami i smaż, obracając je, gdy stają się Głębokie na złoty kolor, w sumie około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Dodatkowe Pestki Słonecznika
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Przełożyć na talerz wyłożony podwójną warstwą ręczników papierowych do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Podawać z ćwiartkami cytryny i skordalią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1
Ouzo, Pernod i raki to mocne, aniseflavored napoje alkoholowe. Jeśli nie jest dostępny, zastąp wódkę lub grappę, dodając szczyptę zmielonej gwiazdy lub Zielonego anyżu do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grappa
Pernod
Cytryna, Skórka świeżo Starta
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni
Ouzo
2
Smak
3
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
4
Aglaia Kremezi jest znanym na całym świecie ekspertem w dziedzinie kuchni greckiej i autorką "Foods Of Greece", która zdobyła nagrodę Julia Child przyznawaną przez Międzynarodowe Stowarzyszenie profesjonalistów kulinarnych za najlepszą pierwszą książkę kucharską. Wykładała na całym świecie grecką i śródziemnomorską kuchnię i prowadzi powszechnie szanowaną szkołę gotowania na greckiej wyspie Kea.
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.