Smażone małże w cieście Ouzo
Smażone małże w cieście Ouzo mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 486 kalorii, 19g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.87 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz oliwę i olej słonecznikowy, cytryny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażone małże w cieście Ouzo, Małże gotowane na parze z koprem włoskim, pomidorami, Ouzo i śmietaną, oraz Krewetki smażone na patelni z cytryną i Ouzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małże w dużym garnku na dużym ogniu i dodaj wino, jeśli używasz. Przykryj i pozwól małżom parować przez około 5 minut, potrząsając garnkiem i mieszając co jakiś czas, aż muszle się otworzą. Wyrzuć te, które są zamknięte. Przeciąć małże i wyrzucić muszle. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne, do 3 godzin.
Do małży dodać sól i pieprz, okrasić ok. 2 łyżkami skrobi kukurydzianej i lekko wymieszać.
Ogrzać około 2 cali oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
W misce wymieszaj pozostałą 1 szklankę skrobi kukurydzianej, mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać ouzo i wodę gazowaną, ubijając do włączenia. Powinno być cieknące. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody gazowanej.
Gdy olej jest bardzo gorący (około 177°), zanurz kilka małży na raz w cieście, Usuń szczypcami i smaż, obracając je, gdy stają się Głębokie na złoty kolor, w sumie około 1 minuty.
Przełożyć na talerz wyłożony podwójną warstwą ręczników papierowych do osuszenia.
Podawać z ćwiartkami cytryny i skordalią.
Ouzo, Pernod i raki to mocne, aniseflavored napoje alkoholowe. Jeśli nie jest dostępny, zastąp wódkę lub grappę, dodając szczyptę zmielonej gwiazdy lub Zielonego anyżu do ciasta.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Aglaia Kremezi jest znanym na całym świecie ekspertem w dziedzinie kuchni greckiej i autorką "Foods Of Greece", która zdobyła nagrodę Julia Child przyznawaną przez Międzynarodowe Stowarzyszenie profesjonalistów kulinarnych za najlepszą pierwszą książkę kucharską. Wykładała na całym świecie grecką i śródziemnomorską kuchnię i prowadzi powszechnie szanowaną szkołę gotowania na greckiej wyspie Kea.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.