Smażone kwiaty cukinii z Alici e Limone
Smażone kwiaty cukinii z Alici e Limone mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz szalotki, sok z cytryny, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Smażone kwiaty cukinii, Smażone nadziewane kwiaty cukinii (fiori Di Zucca Fritti), oraz Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori.
Instrukcje
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie przez 10 minut, aż będą miękkie, ale nie podlewane.
Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia 10 minut i zacieru do nieco gładkiej konsystencji.
Dodaj jajko, anchois, szalotki, 4 łyżki oleju, sok z cytryny, tymianek i sól i pieprz, do smaku.
Wybierz otwarte kwiaty cukinii, aby usunąć pręciki i sprawdzić, czy nie ma błędów. Za pomocą małej łyżeczki nadziewamy każdy kwiat 2 łyżeczkami nadzienia.
W 10 do 12-calowy non-stick saute patelni, podgrzać oliwę z oliwek, aż do palenia.
Umieścić 4 kwiaty na patelni na raz i gotować, aż złoty kolor brązowy z obu stron. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż 3 kwiaty na każdym z 4 rozgrzanych talerzy i podawaj natychmiast, z bruschettą skropioną najwyższej jakości oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i klinami cytrynowymi.