Smażone kalmary z majonezem Peperoncini
Smażone kalmary z majonezem Peperoncini mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 690 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka majonezu, kalmary, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Smażone kalmary z majonezem Peperoncini, Smażone kalmary z pikantnym majonezem, oraz Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois.
Instrukcje
Połowę peperoncini i wyrzucić łodygi i nasiona. Spłukać i osuszyć, a następnie zmielić na tyle, aby odmierzyć 1/4 szklanki. Wymieszać z majonezem w małej misce.
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i lekko osuszyć między ręcznikami papierowymi, pozostawiając trochę wilgoci, więc mąka ryżowa będzie trzymać. Pozostawić macki całe i przeciąć ciała (w tym klapy, jeśli są przymocowane) poprzecznie na pierścienie o szerokości 1/3 cala, a następnie oddzielnie rezerwować na ręcznikach papierowych.
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-do 5-quart ciężkiego garnka (4 cale głębokości; najlepiej żeliwne) na dużym ogniu, aż zarejestruje 199° na termometrze.
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Podczas ogrzewania oleju, ubić razem mąkę, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w płytkiej misce. Przygotuj sito o średnich oczkach w innej płytkiej misce.
Pogłębiać niewielką garść kałamarnic pierścienie w mieszaninie mąki, rzucając dobrze płaszcz.
Przełożyć na sito i wstrząsnąć nad inną miską, aby usunąć nadmiar mąki. Powrót nadmiar mąki do pierwszej miski.
Obrane pierścienie smażyć na oleju, mieszając, aby się oddzielić, do złotego koloru, około 1 minuty, następnie przełożyć łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych, aby osuszyć, układając w 1 warstwę.
Płaszcz i smażyć Pozostałe pierścienie w około 3 kolejnych partiach w ten sam sposób, przywracając olej do 390°f między partiami.
Przesmażone i osuszone pierścienie przenieść na płytką patelnię do pieczenia w 1 warstwie i ogrzać, odsłonięte, w środku piekarnika.
Płaszcz i smażyć macki w 2 lub 3 partiach, aż złoty, około 1 1/2 minut na partię, powrót oleju do 390°f między partiami i przeniesienie jako smażone na ręczniki papierowe, a następnie do pieczenia na patelni.
Podawać z majonezem peperoncini do maczania.
* Dostępne w sekcji Latino wielu supermarketów, sklepów z żywnością naturalną, Kalustyan ' s (800-352-3451) i
Katalog Baker (800-827-6836).