Smażone kalmary z majonezem Peperoncini

Smażone kalmary z majonezem Peperoncini
Smażone kalmary z majonezem Peperoncini mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 690 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka majonezu, kalmary, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Smażone kalmary z majonezem Peperoncini, Smażone kalmary z pikantnym majonezem, oraz Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois.

Instrukcje

1
Połowę peperoncini i wyrzucić łodygi i nasiona. Spłukać i osuszyć, a następnie zmielić na tyle, aby odmierzyć 1/4 szklanki. Wymieszać z majonezem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i lekko osuszyć między ręcznikami papierowymi, pozostawiając trochę wilgoci, więc mąka ryżowa będzie trzymać. Pozostawić macki całe i przeciąć ciała (w tym klapy, jeśli są przymocowane) poprzecznie na pierścienie o szerokości 1/3 cala, a następnie oddzielnie rezerwować na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Rozgrzać 2 cale oleju w 4-do 5-quart ciężkiego garnka (4 cale głębokości; najlepiej żeliwne) na dużym ogniu, aż zarejestruje 199° na termometrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podczas ogrzewania oleju, ubić razem mąkę, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w płytkiej misce. Przygotuj sito o średnich oczkach w innej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Pogłębiać niewielką garść kałamarnic pierścienie w mieszaninie mąki, rzucając dobrze płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
7
Przełożyć na sito i wstrząsnąć nad inną miską, aby usunąć nadmiar mąki. Powrót nadmiar mąki do pierwszej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Obrane pierścienie smażyć na oleju, mieszając, aby się oddzielić, do złotego koloru, około 1 minuty, następnie przełożyć łyżką szczelinową do wysuszenia ręczników papierowych, aby osuszyć, układając w 1 warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
Płaszcz i smażyć Pozostałe pierścienie w około 3 kolejnych partiach w ten sam sposób, przywracając olej do 390°f między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
10
Przesmażone i osuszone pierścienie przenieść na płytką patelnię do pieczenia w 1 warstwie i ogrzać, odsłonięte, w środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Płaszcz i smażyć macki w 2 lub 3 partiach, aż złoty, około 1 1/2 minut na partię, powrót oleju do 390°f między partiami i przeniesienie jako smażone na ręczniki papierowe, a następnie do pieczenia na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
12
Podawać z majonezem peperoncini do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
13
* Dostępne w sekcji Latino wielu supermarketów, sklepów z żywnością naturalną, Kalustyan ' s (800-352-3451) i
14
Katalog Baker (800-827-6836).
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn