Smażone Baby Bok Choy z czosnkiem
Smażone dziecko Bok Choy z czosnkiem jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 78 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz shanghai bok choy, skrobię kukurydzianą, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gourmet ' s Stir-Fried Baby Bok Choy z czosnkiem, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Zippy Stir-Fried Baby Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj bulion, sos sojowy, skrobię kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając woka do strony płaszcza.
Dodać czosnek i smażyć na blady złoty, 5 do 10 sekund.
Dodać połowę bok choy i smażyć, aż liście zwiędną, około 2 minut, następnie dodać pozostałe bok choy i smażyć, aż wszystkie liście będą jasnozielone i utykają, łącznie 2 do 3 minut. Wymieszać mieszankę bulionu, następnie wlać do woka i smażyć 15 sekund. Przykryć pokrywką i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, 2 do 4 minut. Wymieszać z olejem sezamowym, a następnie przełożyć do naczynia do serwowania.
Baby bok choy można myć, suszyć i zmniejszać o połowę 1 dzień wcześniej. Chłód, owinięty w papierowe ręczniki, w zapieczętowanej torbie.