Smażona Tarka Ziemniaczana
Smażona Tarka ziemniaczana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 447 kalorii, 21g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz cayenne, ząbki czosnku, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gratin Dauphinois (Zapiekanka Ziemniaczana), Zmiażdżona Sałatka Ziemniaczana, oraz Smażona Zapiekanka Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w ćwiartki i umieścić w dużym rondlu z ząbkami czosnku. Napełnij garnek wodą i obficie dopraw solą. Spróbuj wody, powinna smakować słono. Doprowadzić garnek do wrzenia na średnim ogniu i gotować ziemniaki, aż będą one przetargu widłowego. (Widelec, a nie nóż powinien łatwo wsuwać się i wysuwać.)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedzić wodę z nich i powrót ziemniaki i czosnek na patelnię.
Dodać mleko i śmietanę. Używając masher ziemniaków lub dużej łyżki, delikatnie rozgnieść ziemniaki. Wymieszaj Cheddar, a następnie posmakuj i w razie potrzeby dopraw solą.
Przenieść mieszaninę do naczynia do pieczenia.
Połączyć panko, tarty parmezan i cayenne w małej misce.
Posypać go na wierzchu mieszaniny ziemniaków i piec aż gorące przez całą drogę i jest chrupiące i brązowy na wierzchu, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika, udekorować posiekanym szczypiorkiem i podawać.