Klasyczne Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj klasycznych puree ziemniaczanego. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, mleka, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Puree Ziemniaczane, Klasyczne Puree Ziemniaczane, oraz Klasyczne Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać, pokroić na pół i umieścić na patelni, a następnie przykryć zimną osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie, aż ziemniaki spadną z widelca po przekłuciu, o 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki. Delikatnie wcisnąć ziemniaki przez sito (lub ricer ziemniaków) do dużej miski, za pomocą gumowej szpatułki.
Wymieszać z masłem, mlekiem, śmietaną, solą i pieprzem i wymieszać.
Dodaj łyżkę lub 2 więcej ciepłego mleka, jeśli to konieczne, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Sól i pieprz obficie i podawać.