Smażona Sałatka Z Brukselki

Smażona Sałatka Z Brukselki
Smażona Sałatka z brukselki to bezglutenowe przepis z 1 porcją. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1461 kalorii, 15g białka, oraz 142g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, płatki pieprzu, przyprawy chile w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 82%. Spróbuj Ogolona Sałatka z brukselki z Podsmażonym kozim serem, Brukselka Smażony Brązowy Ryż, oraz Brukselka i boczek z jajkiem sadzonym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Za pomocą patelni saute rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu. Przyciąć końce brukselki i podzielić na pół od góry do dołu. Kiedy olej zaczyna palić, ostrożnie dodaj połowę brukselki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Saute, aż będą lekko chrupiące i brązowe, 2 do 3 protokół.
4
Brukselkę wyjąć z patelni i odcedzić na około 3 minuty na suchym ręczniku papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W misce do miksowania umieść smażone kiełki, frisee, marynowaną czerwoną cebulę, liście pietruszki i rzodkiewki i wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
KiełkiKiełki
Curly EndiveCurly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Dodać żurawinę, pokruszoną skórkę wieprzową i winegret tamaryndowca. Dobrze rzucaj. Doprawić liśćmi kolendry, przyprawami, solą i pieprzem. Rzuć jeszcze raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
VinaigretteVinaigrette
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
TamaryndTamarynd
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
7
Ułóż sałatkę w długiej owalnej misce sałatkowej. Przynieś liście kolendry na górę sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Udekoruj serem manchego startym na sałatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser ManchegoSer Manchego
9
Połącz ocet, 1/4 szklanki wody, cukier, oregano, sól, pieprz czarny, płatki pieprzu, goździki i liść laurowy w ciężkim rondlu i ustawić go na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie dodać plastry cebuli, oddzielając je na poszczególne pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Niech mieszanina wrócić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, aż cebula zmięknie i więdną, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Wyjmij rondel z ognia, przykryj i pozostaw mieszaninę do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Cebulę i płyn do trawienia przełożyć do szklanego słoika wielkości kwarty lub podzielić na plastikowe pojemniki. Przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
13
Do metalowej miski dodaj puree, ocet i sól. Powoli ubij w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBrukselkaBrukselka1(może być lub przeglądać)proszek przyprawowy chile, taki jak Tajinproszek przyprawowy chile, taki jak Tajin2(zima)świeża żurawina, namoczona w czerwonym winieświeża żurawina, namoczona w czerwonym winie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście kolendryświeże liście kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście pietruszkiświeże liście pietruszki1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifriseefrisee0(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1szczyptaSzczypta świeżo zmielonego pieprzuSzczypta świeżo zmielonego pieprzu0(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno starty ser manchegodrobno starty ser manchego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia0(może być lub przeglądać)suszone oregano (najlepiej Meksykańskie)suszone oregano (najlepiej Meksykańskie)2(zima)pokruszona skórka wieprzowapokruszona skórka wieprzowa1rzodkiewka cienko pokrojonarzodkiewka cienko pokrojona1largesczerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona1szczyptaSzczypta suszonych płatków czerwonej paprykiSzczypta suszonych płatków czerwonej papryki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2(zima)wino czerwone lub ocet sherrywino czerwone lub ocet sherry1(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuree z tamaryndowcapuree z tamaryndowca2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn