Smażona ryba z grzybami Shiitake

Smażona ryba z grzybami Shiitake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 597 kalorii, 44g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 415. Jeśli wycisnąłeś sok z cytryny z 1 cytryny, ostrygi, oliwy z oliwek i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany, 30-minutowy łosoś zapiekany z Baby Bok Choy i grzybami Shiitake, oraz Dzisiejsza Kolacja: stek z żeberek smażony, szalotka smażona i grzyby Shiitake.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż ledwo zaczyna palić.
Dodać grzyby, doprawić solą, pieprzem, i płatki chili, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane, 3 do 4 protokół.
Przełożyć na rozgrzany talerz i odstawić.
Doprawić rybę solą i pieprzem. Wytrzeć patelnię, dodać pozostałą oliwę z oliwek, i powrócić do średnio wysokiego ciepła, aż migotanie.
Dodać filety rybne i gotować bez ruchu, aż dobrze rumiane z pierwszej strony, o 3 protokół. Ostrożnie flip z elastyczną metalową szpatułką i gotować na drugiej stronie, aż tylko gotowane przez, O 2 minuty dłużej.
Przełożyć na talerz z grzybami.
W tej samej patelni, dodać 1 Puchar zapasów i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół. Rozgrzać, wymieszać z masłem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zalać rybą i grzybami i podawać, przyozdobione świeżą pietruszką, szczypiorkiem i / lub cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.