Smażona Ryba Po Sefardyjsku
Smażona ryba w stylu sefardyjskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 344 kalorie, 30g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól morską, jajka, ozdoby: cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest dobre. Spróbuj Sefardyjski Styl Haroset, Smażona Ryba W Stylu Kerala, oraz Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż filety rybne w dużym naczyniu do pieczenia.
Posypać równomiernie z obu stron solą morską.
Zalać zimną wodą, aby przykryć rybę. Chill 1 godzina.
Ubij razem 2/3 szklanki zimnej wody i następne 4 składniki w dużej misce, aż mieszanina będzie gładka.
Rybę odcedzić i osuszyć pomiędzy warstwami ręczników papierowych. Zanurz ryby w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Wlać olej na głębokość 1 1/4 cala do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 37
Smażyć ryby, partiami, 10 minut lub do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio