Smażona flądra z sosem pomarańczowo-szalotkowym
Smażona flądra z sosem pomarańczowo-szalotkowym to pescatarian przepis z 30 porcjami. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 30 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, musztardę dijon, filety z plamiaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Plamiak smażony z sosem pomarańczowo-Szalotkowym, Acadia ' s Sauteed Italian fląder, oraz Smażona flądra i pikantny Rémoulade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i pieprz wymieszać w płytkim naczyniu. Dokładnie pogłębiać filety rybne w mieszaninie.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż migotanie, ale nie palenie (patrz Wskazówka).
Dodaj rybę i gotować, aż lekko rumiane i po prostu nieprzezroczyste w środku, 3 do 4 protokół na stronę.
Przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.
Dodaj szalotkę do patelni i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć, o 3 protokół.
Dodaj wino i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż większość płynu odparuje, 1 do 2 minut.
Dodać sok pomarańczowy i musztardę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje nieco, o 5 protokół.
Dodać masło i natkę pietruszki; mieszać, aż masło się rozpuści.
Rybę przełożyć na poszczególne talerze, polać sosem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.