Smażona fasolka szparagowa i 5-przyprawowe wytrawne Tofu
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Smażona fasolka szparagowa i pięć przypraw suche tofu może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Mieszanka imbiru, sos sojowy, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Gotuj książkę: smażyć z Tofu, fasolką szparagową i pomidorami, Trawa Cytrynowa & Imbir Stir Fry Z Zieloną Fasolką I Marynowanym Tofu, oraz Smażone tofu z pieczarkami, groszkiem cukrowym i zieloną cebulką.
Instrukcje
Pokrój suche bloki tofu w cienkie, mniej więcej 1 / 8" plastry prostokątne.
Podgrzać 2 łyżki oleju w woku na dużym ogniu do czasu palenia.
Dodaj plastry tofu i smażyć, aż tylko chrupiące z obu stron, 2 do 3 protokół.
Przenieść tofu na talerz.
Dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do lekkiego palenia.
Dodaj imbir i opcjonalne chili. Smażyć do pachnącego, około 30 sekund, następnie dodać zieloną fasolkę wraz ze szczyptą soli. Wymieszać smażyć, aż fasolka szparagowa są lekko zmiękczone, głębiej zielony kolor, i trochę seared na ich stronach, o 30 sekund
Powrót suche tofu na patelnię i wymieszać z fasolką szparagową.
Dodaj sos sojowy i opcjonalny sos chili i natychmiast wymieszać, aby równomiernie włączyć. Wymieszać szalotki i gotować, mieszając, przez kolejną minutę. W razie potrzeby doprawić solą i podawać.