Smażona cukinia z serem cheddar
Sałatka z cukinii z serem cheddar może być właśnie tym bezglutenowym, laktoowowegetariańskim i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji o wartości 138 kalorii , 5 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 64 centy za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu dodatek. Jeśli masz pod ręką cebulę, bazylię lub ser cheddar i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 40% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Pyszny sos z brokułów i grzybów , Sos z fetanu i ogórka oraz Sos z kalarepy .
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż cukinię, cebulę, bazylię i czosnek granulowany na maśle przez 4-6 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie, od czasu do czasu mieszając. Dodaj pomidora i ser. Smaż na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż ser się roztopi.