Smażona Cukinia
Przepis smażona cukinia może być wykonana w około 25 minut. Ten przepis zawiera 4 porcje z 346 kalorii, 24g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Za 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. 40 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, sól, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Smażona Cukinia, Smażona Cukinia, oraz Smażona Cukinia.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wlej wystarczającą ilość oleju na dużą patelnię, aby osiągnąć głębokość 2 cali.
Rozgrzej olej na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 350 stopni F.
Wymieszaj 1 1/2 szklanki parmezanu, panko i sól w średniej misce do zmiksowania.
Ubij jajka w innej średniej misce, aby zmiksować. Pracując partiami, zanurz cukinię w jajkach, aby całkowicie pokryć i pozwól, aby nadmiar jajka kapał z powrotem do miski. Posmaruj cukinię mieszanką panko, poklepując, aby przylegała i całkowicie pokryła.
Ułóż paski cukinii na blasze do pieczenia.
Gdy olej jest gorący, pracując partiami, smaż paluszki cukinii, aż będą złotobrązowe, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś smażoną cukinię na ręczniki papierowe i odcedź.
Ułóż smażoną cukinię na półmisku.
Posyp pozostałym parmezanem i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest Graham Beck Bliss Nectar. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Graham Beck Bliss Nectar]()
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir